NavMenu

Zbog izgradnje nove zgrade ginekologije u Nišu gradiće se i parking garaža na tri nivoa

Izvor: Južne vesti Petak, 26.04.2024. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google Earth)
Zbog odluke da se zgrada nove niške Ginekologije gradi na sadašnjem parkingu kod Urgentnog centra, biće smanjen prostor za parking, pa je odluka da se izgradi parking garaža na tri nivoa, kaže direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić.

Šeste izmene Plana generalne regulacije područja Gradske opštine Medijana usvojene su na jučerašnjoj sednici Skupštine, a podrazumevale su promene zbog najavljene izgradnje novog porodilišta, kao i premeštanja zgrade Hitne pomoći.

Obrazlagajući ove promene, direktor UKC Zoran Perišić naveo je da će na parkingu kod nove zgrade Kliničkog biti izgrađena nova zgrada Ginekologije, dok će na mestu sadašnje Hitne pomoći biti nova zgrada Dečije klinike.

- Pošto smanjujemo prostor za parkiranje, tu je i projekat za izgradnju garaže. Tamo gde je trenutno parking između Patologije i Hitne pomoći biće napravljena parking garaža na tri nivoa - objasnio je Perišić.

Napominje da se ta garaža more izgraditi za tri meseca.

Kada je reč o novoj Ginekologiji, Perišić najavljuje da će, ukoliko sve bude teklo kako treba, izgradnja početi u trećem ili četvrtom kvartalu 2024. godine, a optimističan je i kada su rokovi izgradnje.

- Zgrada Ginekologije radiće se po takozvanom modularnom tipu, takva gradnja trajaće osam do 10 meseci - ističe Perišić.

Objasnio je plan da zgrada Ginekologije ima ukupnu površinu od 17.000 kvadrata i da ima prizemlje i plus dva nivoa.

Niško porodilište staro je više od 50 godina, neke porodilje ga porede sa ratnim bolesničkim sobama, a nadležni već godinama uveravaju da je prioritet za rekonstrukciju i daju obećanja koja do danas nisu ispunjena. U februaru ove godine odlučeno je da će se ipak graditi nova grada, a tada je najavljeno da će nova Ginekološko-akušerska klinika biti po "principima 21. i 22. veka".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija

U srpskoj fabrici stakla puštena probna proizvodnja ambalažnog stakla u novoj peći - Pun kapacitet do kraja godine

Po završetku obimne investicije u novu peć, u SFS-u Paraćin je 7. maja 2024. godine puštena prva probna proizvodnja ambalažnog stakla iz nove peći. - Proizvodi zahtevanog kvaliteta ići će na domaće srpsko tržište i tržišta Jugoistočne Evrope, što je važan dokaz, da se u Srbiji ponovo aktivira staklarska industrija i sopstveno snabdevanje ambalažnim staklom. Pri preuzimanju SFS-a Paraćin pre godinu i po dana, međunarodna grupa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.