NavMenu

Visokogradnja inženjering planira gradnju proizvodnog objekta u okolini Jagodine

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.04.2024. 11:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Visokogradnja inženjering iz Beograda ima u planu gradnju proizvodnog objekta za obradu i sklapanje metalnih profila sa potrebnim pratećim sadržajima u Ulici cara Uroša u Vinorači kod Jagodine.

Obuhvat urbanističkog projekta čini katastarska parcela 619/7. Ukupna površina obuhvata iznosi 28.163,52 m2 - deo parcele ukupne površine 259,65 m2 je namenjen za regulaciju javne saobraćajnice, a veći deo obuhvata, površine 27.903,87 m2 namenjen je ostalo građevinsko zemljište.

Urbanističkim projektom se planira izgradnja proizvodnog objekta za obradu i sklapanje metalnih profila osnovnog gabarita 145x65 m, sa aneksima sa jugozapadne i severoistočne strane objekta. Sama hala je planirana kao otvoren prostor sa mokrim čvorima i garderobama za radnike u uglovima bliže prilaznom putu.

Sa jugozapadne strane objekta, bliže prilazu sa javnog puta, planira se upravni deo sa kancelarijama, trpezarijom, kuhinjom i potrebnim mokrim čvorovima u prizemlju i kancelarijama i mokrim čvorom na spratovima. Ove tri etaže upravnog dela su međusobno povezane unutrašnjim trokrakim stepeništem i liftom. U prizemlju su ostavljene i veze upravnog dela sa proizvodnim.

Sa jugozapadne strane objekta, u produžetku upravnog dela, planira se natkrivena platforma - nadstrešnica za prilaz teretnim vozilima. Sa severoistočne strane objekta takođe je planirana nadstrešnica - prilaz teretnim vozilima.

Površina proizvodnog dela hale sa aneksima iznosi 10.208,9 m2, površina administrativnog dela je u prizemlju 409,9 m2, a ukupna površina ovog dela je 1.130 m2.

Planira se da se proizvodni objekar gradi u dve faze - u prvoj proizvodni deo sa aneksima, a u drugoj administrativni deo.

U severnom delu parcele je planiran magacin gabarita 24,6 m x 50,6 m, površine 1.245 m2, sa protivpožarnom saobraćajnicom sa svih strana prema susedima.

Kao pomoćni sadržaji su planirani i sledeći objekti: zgrada za sprinkler sistem površine 427,5 m2, portirnica površine 39,8 m2 i sanitarni blok za vozače kamiona površine 52,5 m2.

U prednjem delu parcele, duž prilazne saobraćajnice, planiran je otvoreni parking za putnička vozila sa 86 mesta. U ovom delu je planirana i zgrada za sprinkler sistem, mesto za postavljanje rezervoara za vodu i mesto za trafostanicu.

U zadnjem delu parcele, duž unutrašnje saobraćajnice, planirana su parking mesta za kamione sa prikolicama, kao i manji pomoćni objekat za higijenske potrebe vozača kamiona.

Prilaz parceli je planiran u južnom delu parcele, sa prilazne saobraćajnice koja se nalazi jugoistočno od same parcele. Proizvodni objekat se planira u središnjem delu parcele. Oko celog objekta je planirana dvosmerna saobraćajnica, radi mogućnosti prilaza objektu sa svih strana kao i radi zadovoljavanja protivpožarnih zahteva.

Za urbanistički projekat bio je zadužen Prima projekt d.o.o. iz Jagodine.

Javni uvid je trajao do 23. aprila.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Priprema se projekat pretvaranja postojećih 1.000 kilometara autoputeva u pametne autoputeve - Na ulazima u Srbiju biće omogućeno punjenje vodonikom

Na ulazima u Srbiju biće omogućeno punjеnjе vodonikom pošto svе višе kamiona koristi vodonik, Namera države je da se "naši autoputevi i saobraćajnice prilagode vrеmеnu kojе dolazi, a prе svеga еlеktričnim vozilima i drugim vozilima koja koristе altеrnativna goriva", najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. On je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.