NavMenu

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Izvor: eKapija Sreda, 24.04.2024. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Bexel Consulting)
Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara).


Podsetimo, procenjena vrednost ovog tendera iznosila je 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a konzorcijum je u otvorenom postupku javne nabavke tražio 128 mil EUR bez PDV-a (odnosno 153,6 mil EUR sa PDV-om).

Njihova ponuda je formalno ispunjavala uslove tendera, ali je ocenjena kao neprihvatljiva upravo zbog ponuđene cene. U postupku pregovaranja, ponuđač je cenu spustio, te je njihova konačna ponuda - koja je i prihvaćena - 118 mil EUR bez PDV-a, odnosno 141,6 mil EUR sa PDV-om.

Izvođači radova imaju rok od tri godine za završetak gradnje. Bruto površina objekta nove Univerzitetake dečje klinike je 61.923.98 m², a spratnost 3Po+2Su+P+5. Broj bolesničkih postelјa je 167-230 i 71 postelјa u okviru dnevne bolnice, a predviđeno je i 528 parking mesta.

Gradnja nove zgrade klinike u Tiršovoj aktivno se najavljuje još od 2017. godine, kada je tadašnji premijer Aleksandar Vučić najavio rekonstrukciju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i izgradnju druge bolnice Tiršova 2.

Kada je na funkciju gradonačelnika Beograda došao direktor Tiršove, Zoran Radojičić, ova tema ponovo se aktuelizovala, pa je tako bivši gradonačelnik najavio i početak radova za proleće 2020. godine.

Na jesen 2021. godine počeli su i pripremni radovi, a konzorcijum sastavljen iz četiri firme Novkol, Sky Technologies, WD Concord West i Srbijaautoput dobio je posao na tenderu za izvođenje pripremnih radova na uređenju gradilišta za izgradnju nove univerzitetske dečje bolnice Tiršova 2 u Beogradu. Vrednost posla bila je 6,23 mil EUR, bez PDV-a. Tada je Radojičić izjavio da veruje da će izgradnja dečje klinike Tiršova 2 biti završena do 2024. godine, na stogodišnjicu osnivanja pedijatrije u Beogradu.

Podsetimo, u martu prošle godine ministar za javna ulaganje Marko Blagojević i guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Karlo Montičeli potpisali su sporazum između naše zemlje i EU o dodeli bespovratne pomoći, a za izgradnju dečje bolnice Tiršova 2, za šta je namenjeno 35 mil EUR.

I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

U planu izgradnja postrojenja za preradu naftne i naftnih derivata u Smederevu i fabrike solarnih panela u Paraćinu

U okviru posete kineskog predsednika Si Đinpinga potpisani su sporazumi kojim će biti unapređena saradnja Srbije i Kine u oblasti energetike, navela je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakavši da okvirni sporazum podrazumeva izgradnju postrojenja za predadu nafte i inaftnih derivata, a da potpisani memorandum predviđa podršku investiciji u fabriku solarnih panela. - Predviđena je izgradnja postrojenja za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.