NavMenu

Počinju pripreme za gradnju nove zgrade Hitne pomoći i Porodilišta u Nišu - Menja se Plan generalne regulacije

Izvor: Južne vesti Ponedeljak, 22.04.2024. 13:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Da bi bila moguća izgradnja nove zgrade Porodilišta pored novog Kliničkog centra, kao i gradnja nove zgrade Hitne pomoći na Bulevaru Medijana u Nišu, moraće da se menja Plan generalne regulacije Gradske opštine Medijana, a odluka o pokretanju izmena naći će se na narednoj sednici gradske Skupštine.

Oduka o izradi šestih izmena i dopuna Plana generalne regulacije područja Gradske opštine Medijana jedna je od tačaka dnevnog reda sednice niškog parlamenta koja je zakazana za 25. april.

To je jedan od prvih koraka ka izgradnji novog GAK-a i izmeštanju Hitne pomoći, koji su nedavno najavljeni.

- Preispitivanjem planskih rešenja prema novonastalim potrebama uz poštovanje postojeće izgrađenosti, stvara se planski osnov za utvrđivanje javnog interesa i razvoj grada, definisanjem nove lokacije objekta hitne pomoći Grada Niša, uz preispitivanje naleglih namena novog i starog Kliničkog centra sa ciljem povećanja kapaciteta zdravstvene zaštite i formiranja jedinstvenog kompleksa - navodi se u obrazloženju odluke.

Izmene obuhvataju dva područja od oko 24 hektara - prostor oko starog i novog Kliničkog centra i parcelu kod Bulevara Medijana, u blizini izvorišta i fabrike vode.

Inače, da bi uopšte bila moguća gradnja kraj izvorišta "Medijana" pre dva meseca je izmenjen već isti Plan generalne regulacije kojim je umanjena površina zone neposredne i uže sanitarne zaštite i povećana zona šire zaštite u kojoj je moguće graditi.

Izmeštanje i gradnja nove Hitne pomoći u Nišu pominje se tek od skoro, odnosno nakon što je ministarka zdravlja najavila da će na mestu parkinga kod ugrentnog centra nove zgrade UKC-a biti izgrađeno novo porodilište.

Kako je uz zgradu porodilišta treba da bude i Dečija klinika, kao rešenje se nametnulo to da se postojeća zgrada Hitne pomoći sruši i iskoristi ta parcela, a da se ona izgradi na novoj lokaciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija

U srpskoj fabrici stakla puštena probna proizvodnja ambalažnog stakla u novoj peći - Pun kapacitet do kraja godine

Po završetku obimne investicije u novu peć, u SFS-u Paraćin je 7. maja 2024. godine puštena prva probna proizvodnja ambalažnog stakla iz nove peći. - Proizvodi zahtevanog kvaliteta ići će na domaće srpsko tržište i tržišta Jugoistočne Evrope, što je važan dokaz, da se u Srbiji ponovo aktivira staklarska industrija i sopstveno snabdevanje ambalažnim staklom. Pri preuzimanju SFS-a Paraćin pre godinu i po dana, međunarodna grupa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.