NavMenu

Firmi Zeta Energy koncesija za mHE Slap Zete - Instalisana snaga 1.672 kW, godišnja proizvodnja 8,71 GWh

Izvor: eKapija Petak, 29.03.2024. 13:45
Komentari
Podeli
(Foto: Elektroprivreda Crne Gore)
Preduzeće Zeta Energy dobilo je koncesiju za korišćenje dijela vodotoka Zeta za proizvodnju električne energije u maloj hidroelektrani Slap Zete.

Kako je saopšteno, Vlada je na sjednici održanoj u četvrtak donijela odluku o davanju koncesije i prihvatila ugovor o koncesiji sa ovim preduzećem iz Danilovgrada.

- Zahtjevom je zatraženo davanje koncesije za korišćenje vodnog potencijala dijela vodotoka Zeta za proizvodnju električne energije u mHE Slap Zete, instalisane snage 1672 kW i procijenjene godišnje proizvodnje 8,71 GWh - navedeno je.

Uvidom u izvod iz Centralnog registra privrednih subjekata konstatovano je da su preduzeće Zeta Energy osnovali Elektroprivreda Crne Gore i NTE Montenegro AS iz Norveške, te da je udio EPCG koje je u većinskom vlasništvu države, na dan stupanja na snagu Zakona o koncesijama iznosio 51%.

- Ministarstvo energetike i rudarstva je izvršilo ocjenu dostavljene dokumentacije i konstatovalo da je podnosilac zahtjeva dostavio traženu dokumentaciju, kao i da je ispunio uslove za podobnost ponuđača propisane Zakonom o koncesijama, čime su se stekli uslovi da Vlada donese odluku o davanju koncesije, na osnovu koje će biti zaključen ugovor o koncesiji - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.