NavMenu

Asfaltira se prvi kilometar Severne obilaznice oko Kragujevca

Izvor: eKapija Nedelja, 01.09.2024. 22:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)Ilustracija
Na prvih 5,5 kilometara, od petlje Petrovac do petlje Jovanovac počelo je asfaltiranje prvog kilometra Severne obilaznice, i zbog uklapanja same petlje ova deonica će biti u funkciji do sredine sledeće godine, izjavio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, koji je zajedno sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem i u prisustvu Zorana Drobnjaka, direktora JP Srbija Putevi obišao radove na Severnoj obilaznici.

Vesić je rekao da je plan da se do kraja sledeće godine u funkciju stavi prvih 11 kilometra sve do petlje Topola, što je značajno i za ljude koji dolaze iz tog dela Šumadije. Time će polovina Severne obilizanice, koja je ukupne dužine 22 kilometra biti u funkciji.

- Ova deonica je posebno važna za Kragujevac, jer se industrijska zona nalazi na prvih 5,5 kilometara, a to će omogućiti dolazak novih investitora - kazao je Vesić, preneo je sajt Grada.

Govoreći o investicijama u javnu infrastrukturu, ministar Vesić je rekao da su započeti radovi na pruzi Sobovica – Lužnice, koja se takođe investira iz budžeta Republike Srbije, a počelo se i sa izradom projekta rekonstrukcije pruge Kragujevac - Kraljevo, koja će biti elektrificirana i predviđena za brzinu od 120 kilometara na čas.

- To će biti nova investicija u javnu infrastrukturu, koja je takođe značajna za Kragujevac - rekao je Vesić i dodao da će Kragujevac biti prioritet i kada je reč o izgradnji Fabrike za preradu otpadnih voda.

Da se na Severnoj obilaznici veoma brzo radi, potvrdio je i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

- Ovo je strateški važan put koji nas sa jedne strane povezuje sa autoputem Beograd - Niš, a sa druge strane nas priključuje na Moravski koridor i sve druge važne saobraćajnice. Rasterećenje od teškog saobraćaja u gradu, podsetio je on, je još jedan važan aspekt ovog investicionog projekta, ali bitan je jer nam otvara mnoge druge lokacije u gradu, koji će Kragujevac drugačije razvijati. Ovo je najveći kapitalni projekat, i verujem ne samo finansijski, već strateški - poručio je Dašić.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.